omeletteeeee

Omelette – Hello

Cătălin Mesaru

Trupa Omelette s-a întors! În caz că nu vă e clar de ce sunt așa de entuziasmat, vă reamintesc că această trupă e cea care a lansat halucinantul videoclip pentru piesa With A Rose, With A Fire și care mi-a schimbat percepția despre existența synthpop-ului în România. Sâmbătă, 1 august, la Plantelor 47, trupa a lansat oficial videoclipul celei mai noi piese, Hello. În mediul online, onoarea absolută și copleșitoare ne revine nouă, căci aici îl puteți vedea, momentan, în exclusivitate.

Dacă în With A Rose,With A Fire ne confrutam cu dinozauri, găini, pisici și elefanți, conceptul pentru Hello este diferit, dar la fel de halucinant: suntem în zona jurnalismului psihotronic, videoclipul fiind un megacolaj de titluri convertite la crezul Omelette și o ditamai gura de aer proaspăt în peisajul videoclipurilor românești.

Practic, Can-Can, Click și Libertatea sunt mici copii cu titlurile lor penibile în comparație cu exercițiul de trivia pe care românii de la Omelette îl propun cu ziarul lor. Avem de toate aici: artă de DuChamp, tagline-uri asumate, apariții surpriză (Mario! Hulk! Un cyberman!) și o piesă excelentă care accelerează ritmul anterioarei și ne duce și mai mult în teritoriul synthwave. Andy Warhol ar fi spus, probabil: Omelette is anything you can get away with. Dez Chincișan și Alin Zăbrăuțeanu (ajutați de imaginile lui Vali Chincișan) o fac cu brio.

Comments

comments

Cătălin MesaruOmelette – Hello

Comments

  1. Pingback: Monday Mix: Alin Zăbrăuțeanu – Home Alone In The Dark | Stereo Beasts

Leave a Comment