top 2015 mainstream 2

Cele mai bune 5 piese (din a doua jumătate a lui 2015) ale mainstreamului românesc

Cătălin Mesaru

Salutări (nu de pe litoral că n-avem aici la București)! La sfârșitul lui iunie, subsemnatul v-a împărtășit lista cu cele mai bune cinci piese din prima jumătate a gloriosului și post-Hristosului an 2015. Pe lista de la momentul respectiv (pe care o puteți citi cu maxim interes chiar aici) au intrat Ruby, Grasu XXL, Shift, Delia și Spike. Din păcate, niciunul nu s-a întors în lista din ultima jumătate a anului din varii motive: ori n-au mai scos piese de atunci, ori n-au scos piese valabile (și aici e vorba mai ales despre Ruby care a dat-o catastrofal în bară când s-a înhăitat din nou cu Dorian ”Cromozomi Lipsă” Popa pentru Bună, ce mai zici?).

Așa cum v-am (poate) obișnuit, colegul Andrei Coste va reveni cu lista de piese infernale din mainstreamul românesc. Lista anterioară este aici. Aveți grijă când dați click, se va lăsa cu putregai sonor.

Să revenim, totuși, la lista de față care funcționează tot pe principiul anterioarei: piese ori distractive ori bune ori care fac ceva special. Asta nu înseamnă că toate din lista aceasta sunt cu adevărat bune, dar înseamnă că sunt piese la care merită s-aruncați cu urechea măcar o dată.

În ordine, deci:

Dan Bălan – Funny Love

Ohohoho! Fostul Crazy Loop, al cărui fan eram – nu există să nu te fi sfredelit în ureche refrenurile incredibil de catchy de la Crazy Loop (Mm-ma-ma) sau de la Johanna –, actualmente Dan Bălan (alo, voi măcar Chica Bomb?) a revenit cu această magnifică Funny Love și cu un sunet proaspăt pe care nu-l găsești prin mainstream-ul românesc. Bonus: videoclipul e bine, bine de tot.

Bianca Linta – Naughty Truck

Nu știu cine sau ce este o Bianca Linta (Lintă?), dar știu că, la fel ca în cazul lui Dan Bălan, ce muzică face individa (sau o fi o trupă cu numele ăsta?) nu-și are locul în mainstreamul românesc plin de taragot, de Andreeeee, de sinistre ca Lidia Buble sau de odioase ca Andra. Naughty Truck e o piesă din aceea cu versuri tipic cretine, dar absolut irelevante (nicio surpriză aici, deci). Ce face bine piesa asta e să te troznească cu un sound suficient de agresiv încât să te scălămbăi ca domnișoarele din videoclip prin paturi, prin hoteluri, prin paturi din hoteluri. Iar videoclipul? Videoclipul zici că-i de la trupa Serebro.

Tranda – FASHION

Tranda a lansat anul acesta Constangeles: Volumul 2 (pentru că e din Constanța, da, v-ați prins?). De pe albumul acesta, a lansat două single-uri: SHAII (colaborare deloc fericită cu Criss Blaziny și Chimie) și piesa de față, FASHION, care e genul de glumiță cu savoare delicios de funky și e genul de piesă care îți intră sub piele și te face s-o fredonezi când vezi pițipoance la mall.

Maximilian – Blonde, Brunete (Tot Felu’ de Fete)

Din păcate, Blonde, Brunete (Tot Felu’ de Fete) nu are încă un videoclip căci sigur ar fi unul numai bun pe post de clickbait. Piesa asta nouă a lui Maximilian e un fel de TBC din ultima jumătate a lui 2015: e foarte distractivă, e amuzantă și e genul ăla de empowerment masculin care merge la tineretul ușor impresionabil din ziua de azi. Le zice bine Maximilian.

Sorana – Pijamale

Pijamale e cea mai slabă dintre cele cinci piese, are versuri cretinele, fără pretenții, videoclip la fel, dar marele noroc al acestei piese este că este un earworm imens. Nici că-ți mai iese din cap refrenul (Îmi faci inima varză – hă hă hă, cât de pășunist-romantic o ardem), deci atenție. Plus că producția e bună. Pe când videoclipul nu. Chiar deloc.

Comments

comments

Cătălin MesaruCele mai bune 5 piese (din a doua jumătate a lui 2015) ale mainstreamului românesc

Comments

 1. #tudoran

  terminaț’ cu clickbeitu’ ăsta!

  M-ați făcut să mă simt ca Dan Popi când asculta demouri, sărind din minut în minutul fiecărei piese ca să nu-și piardă timpul. Huoo!

  Dar, totuși..

  Aș zice că Sorana poate și mai bine. Uite, așa de ex: http://terrysdiary.com

  1. Author
   Cătălin Mesaru

   Nu e clickbait, stimabile. Sunt niste opinii sincere. We don’t do clickbait :-)

 2. Pingback: Cele mai proaste 5 piese (din a doua jumătate a lui 2015) ale mainstreamului românesc | Stereo Beasts

Leave a Comment