1

 

10. RoadKill Soda – Yo No Hablo Ingles

Nu primim întotdeauna ceea ce ne dorim. De aceea, RoadKill Soda a vrut ca noi să ascultăm stoner și sludge în 2014. O trupă românească fără asemănare, din toate punctele de vedere. Sound, tatuaje și creativitate.

9. Aeon Blank – Dark Waters

Nu aveam cum să nu spun nimic despre acest album. Chiar dacă nu aș fi făcut parte din această trupă, probabil mi-ar fi atras atenția în mod cert anumite piese de pe Dark Waters. E alternative și e dark, așa cum trebuia să fie.

8. Röyksopp – The Inevitable End

Bunătățuri suedeze. Flagship-ul acestui album a fost constituit de o colaborare evidentă cu Robyn, cu care au făcut o treabă foarte mișto, ca tot albumul de altfel.

7. Kill It Kid – You Owe Nothing

Poate cel mai recent album pe care l-am ascultat. Vă provoc să ascultați albumul ăsta (sau câteva piese cel puțin) fără să devină o obsesie.

6. Kyla La Grange – Cut Your Teeth

Mică și firavă, domnișoara La Grange a reușit să exprime foarte multp sinceritate, într-o manierp electro-pop pe cel de-al doilea album din carieră, lansat în 2014. Bucureștiul a fost unul dintre orașele care au surprins-o pe Kyla: prea mulți oameni și prea mulți oameni la concert care știau versurile pieselor.

5. Jack White – Lazaretto

Nu am fost cel mai mare fan Jack White, din punct de vedere al compoziției. Dar ca muzician, am apreciat sound-ul și vibe-ul pe care a reușit să le transmita cu acest album, cât și în show-urile live. He’s a fucking lunatic, in the nicest way possible!

4. Alt-J – This Is All Yours

Cred că pe lângă London Grammar, deși sunt mâncăruri diferite, Alt-J este trupa care a avut cea mai rapidă ascendență. “This is all yours” le face dreptate reputației. Instrumentele neconvenționale și pasaje de semi-post-rock fac din acest album un material de ascultat oriunde și oricând.

3. Joe Bonamassa – Different Shades of Blue

Good, old fashioned blues. Vorbim despre unul dintre cei mai aclamați blueseri moderni. Nu avea cum să dea gherle cu albumul ăsta.

2. Seether – Isolate and Medicate

Ascult această trupă de undeva de prin 2006. Oameni serioși, și-au menținut același vibe de revoltă și energie pe toate albumele, deși inovația nu a lipsit niciodată. Singurul regret e că nu i-am văzut live când au venit la noi anul ăsta.

1. Pink Floyd – Endless River

Probabil cel mai așteptat material discografic din ultimii 20 de ani. Sequel pentru “Division Bell”, nu e nevoie să reinventăm roata pentru a formula opinii pentru “Endless River”. E albumul albumelor.

 

Cătălin MesaruTop 2014 – Mircea Becherescu

Comments

  1. Pingback: Best Music of 2014: Partea I | Stereo Beasts

Leave a Comment