rtj1

Run The Jewels – Blockbuster Night Part 1

Andrei Coste

Run The Jewels își anunță lansarea următorului album, RTJ2, cu un single care se numește Blockbuster Night Part 1. Killer Mike și EL-P sunt niște dumnezei care în ultimii doi ani m-au lovit numai cu materiale excelente. De la albumele lor solo din 2012, amândouă produse de EL-P, la primul album în calitate de grup, Run The Jewels, toate au fost incredibil de bine făcute și încă-și au locul la mine-n iPod.


Piesa asta-i te lovește exact unde te aștepți dacă ai ascultat primul album RTJ. Are un sound incredibil de bass-heavy grație producției maestrului EL-P. Încep să cred că absolut orice produce omulețul ăsta sună de rupe. Până acum a reușit să fie singurul producător care nu m-a dezamăgit niciodată, începând de la primul album Company Flow și ajungând la ultimele chestii scoase cu Killer Mike, EL-P s-a ținut tare de treabă și a produs tot ce-a prins incredibil de bine.

Versurile piesei sunt incredibil de actuale dar și oldschool din toate punctele de vedere (un pic paradoxal, dacă aș putea spune). RTJ o ard la modul incredibil de hardcore și fac un diss track despre starea hip-hop-ului actual, despre cât de penal rimează unii MCs și despre felul în care ei o să salveze hiphop-ul. Și delivery-ul e fantastic, omuleții ăștia lovesc cu tot ce au mai bun în arsenal: flow-uri incredibile, rime complicate, referințe culturale, absolut tot ce nu găsești în hip-hop-ul mainstream. Piesa are cinci strofe, două atribuite lui Killer Mike, două atribuite lui EL-P și o strofă de mijloc în care cei doi băieți răi ai hip-hop-ului fac un back-to-back incredibil de refreshing, totul aranjat foarte simetric (după schema: Killer Mike – EL-P – Killer Mike + EL-P – EL-P – Killer Mike).

Abia aștept să se lanseze RTJ2. Presimt că o să-l ascult obsesiv. Până atunci, dragii mei, ascultați Blockbuster Night Part 1 fiindcă e uber-awesome.

 

Comments

comments

Andrei CosteRun The Jewels – Blockbuster Night Part 1

Comments

  1. Pingback: Run The Jewels – RTJ 2 – Stereo Beasts

  2. Pingback: Run The Jewels – RTJ 2 | Stereo Beasts

Leave a Comment