140506-steven-a-clark_0

Steven A. Clark – Late E.P.

Cătălin Mesaru

De când îmi doream ceva proaspăt din zona de R&B masculin! Dacă pe palierul feminin stăm destul de bine pe anul acesta (FKA Twigs, Jhene Aiko, de care am menționat deja în recenzia albumului Goddess al lui Banks), pe partea masculină, în afară de niște zvâcniri de la The Weeknd, Frank Ocean și de extraordinarul album al lui How To Dress Well, nu pot să zic că mi-a atras ceva atenția în mod special (și nu, Mean Love al lui Sinkane nu este un album de R&B, e ceva mult mai complex, după cum am scris atunci când i-am făcut recenzia).

Slavă Domnului că există Soundcloud, deci! Într-una din peregrinările nocturne prin diferite genuri muzicale și prin diferiți artiști necunoscuți mie, am dat de acest Steven A. Clark și de al său E.P. din 2014, Late. Steven te prinde într-o capcană ritmică de R&B suprasaturat, dansabil și senzual, nu cu cele mai inteligente și complexe versuri, dar cu un belșug instrumental la antipod cu minimalismul spre care tind mulți din acest curent muzical la momentul actual.

Piesa care deschide acest E.P., Lonely Roller, e și cea mai bună piesă dintre cele trei. Pe fundal muzical de chitări detașate și repetitive, bas puternic și sintetizatoare ce șfichiuiesc precum niște valuri de neon, cântărețul se lamentează despre trăiri carnale vinovate în Vegas: Flew out to Vegas for the weekend/ ‘Cause she guaranteed a good time/ Her body language left me speechless/ Couldn’t get that fragrance out my mind.

Late E.P. continuă cu Just Ride, cu un plus pe partea de efecte sonore spațiale retro, pe care Clark cântă tot despre, ce altceva?, amor (I think that I’m falling for you, baby/ Maybe we should take it slow) în timp ce piesa e străbătută de acele sintetizatoare cosmice de care menționam mai devreme, dar și de o adiere vocală feminină.

Seashore închide acest mult prea scurt E.P. și e o piesă numai bună pentru a fi ascultată pe o plajă, la o petrecere în miezul nopții, cu trupuri de pe care se scurge transpirația, torțe ce luminează plaja și unduiri trupești care mai de care mai încărcate de nevoi sexuale. Adică exact așa cum îi șade bine unei petreceri nocturne de pe litoral.

Comments

comments

Cătălin MesaruSteven A. Clark – Late E.P.

Leave a Comment