RTJ2Album

Run The Jewels – RTJ 2

Andrei Coste

Din momentul în care am auzit Blockbuster Night Pt. 1 am știu că RTJ2 o să fie cea mai tare chestie pe care-o voi auzi anul ăsta. Joia trecută am primit un mail de la Jaime & Mike cu subiectul Thank You! Now Download RTJ2! și, dragii mei, de atunci nu m-am oprit din a-l asculta. Cred că mi-am găsit albumul anului.

RTJ2 se deschide cu Jeopardy și, din primele secunde, se poate auzi o schimbare magnifică în sound-ul trupei. Totul e mult mai deep, mai gritty și mai violent. Avem parte de, probabil, cele mai accesibile (din punct de vedere muzical, biensur) producții de la EL-P (care, apropo, rămâne producătorul meu preferat din ultmii 20 de ani). Și, vă rog să-mi scuzați franceza, dar în pendula mea, prima secundă din Jeopardy începe cu I’m gonna bang this bitch the fuck out!

Albumul e plin de colaborări excelente și, oarecum, nostalgice. Pe Close Your Eyes and Count To Fuck avem parte de cele mai bune versuri pe care Zach de la Rocha (de la Rage Against The Machine) le-a dat vreodata. Normal că nu-s la nivelul lui EL-P sau Mike, dar asta nu înseamnă că sunt neapărat mediocre. Pe Love Again (Akinyele Back) o regăsim pe Gangsta Boo de la Three6Mafia, gagica care se pișa de la o distanță incredibilă la vremea ei în materie de raunchyness pe alde Lil Kim, Foxy Brown. Și chiar și-n anul de glorie 2014, dragii mei, Gangsta Boo le dă cu flit maxim lui Nicki Minaj și Iggy Azaelia. Să nu mai zic de faptul că piesa are cea mai catchy linie de bas din istorie și că e un tribut/reiterare modernă a uneia din cele mai retardate melodii din anii ’90 – Akinyele – Put It In Your Mouth. Pe RTJ2 îi mai regăsim și pe Travis Barker (de la Blink 182), Diane Coffee (proiectul lui Shaun Fleming, un voice actor de la Disney), care oferă cel mai catchy refren de pe tot albumul, și BOOTS,  omul care a făcut ultimul album al lui Beyonce ascultabil.

RTJ2 e plin de bangere. Nu există nicio piesă de umplutură, nimic. Sunt 39 de minute de bullshit-free hip-hop. Cu emfază pe violență verbală, muzicală și atitudine cât cuprinde, motherfucker. Nu e un album pentru fanii lui Drake și nu găsești nicio piesă pe care s-o auzi în club la ceva petrecere penibilă la care te-ai dus doar pentru că te-au târât prietenii tăi penali în căutarea unui partener pentru procrearea speciei umane (copii, folosiți prezervativul!).

Nu pot să scot o piesă în față și să spun că e cea mai bună pentru că tot albumul e rupere de timpane neprihănite. Te lovește, te scuipă, te violează și se pișă pe tine. Și-i stă extrem de bine făcând asta.

Comments

comments

Andrei CosteRun The Jewels – RTJ 2

Comments

  1. Pingback: Cannibal Ox – Iron Rose ft. MF DOOM | Stereo Beasts

Leave a Comment