kazi_vise

Kazi Ploae – Vise Triste

Andrei Coste

Albumele lui Kazi Ploae sunt un prilej absolut excelent pentru a-ți da seama la ce nivel e Kazi și unde sunt restul oamenilor care fac hip-hop în țara asta.

Nu o să mă lungesc cu recenzia asta pentru că, sincer, e puțin greu să te pui să descrii opera lui Kazimir. E exact ce mă așteptam, un album incredibil de grav de hip-hop abstract. Dj Al*bu a produs majoritatea instrumentalelor de pe album și a făcut o treabă excelentă. Pe lângă el au mai participat, Phosillah, Nerub și, nu în ultimul rând, Silent Strike.

Singurele featuring-uri vocale sunt cu Zgomot, pe piesa Profesor Greu și cu Nerub pe Am. Și aici am o problemă cu albumul ăsta. Rimele lui Zgomot nu-s rele deloc (Mutilat total de inutilitate / Să fii sincer cu tine e un soi de libertate!), dar delivery-ul e plictisitor. Vocea-i okay dar omul sună super-monoton (și nu în sensul cool, cum o făcea Slick Rick). Cu Nerub e aceeași chestie, dar măcar el se scoate pentru că oferă, de departe, cel mai bun beat de pe album.

Albumul ăsta merită lăudat pentru simplul motiv că e incredibil de omogen pe parcursul celor 9 piese. Dacă e să-l asemăn cu ceva, cea mai apropiată rudă de el ar fi Gorgone, primul release Kazi Ploae. Din păcate, nu prea este nicio piesă care să iasă în evidență, pentru că totul e more of the same. Sincer, mă așteptam la un pic mai mult după excelentul Silent Regis EP.  Poate cu Silent Regis 2, dacă o să iasă vreodată, o să am noroc.

Comments

comments

Andrei CosteKazi Ploae – Vise Triste

Comments

  1. Pingback: Best Music of 2014: Partea I | Stereo Beasts

  2. Pingback: 2014 și muzica de la noi – câteva impresii | Stereo Beasts

  3. Pingback: Ombladon – Hip Hop Românesc | Stereo Beasts

Leave a Comment