maxresdefault

Wildbirds & Peacedrums – Keep Some Hope

Ion Indolean

Piesa asta am lăsat-o pe ultima sută de metri spre recenzare şi am ascultat-o după ce adormisem subit în faţa laptopului. M-am trezit zăpăcit, cu durere de cap şi gust ciudat în gură…ştiţi senzaţia nu prea plăcută. Am dat drumul muzicii şi a început să mă agite teribil. Am căutat mouse-ul înnebunit, ca să pot să dau mai încet. Are un beat tare deranjant sau mai degrabă, hai să îi spunem, agasant-agresiv.

Am mai stat ce-am stat. Mi-am zis să o ascult după ce mă mai dumiresc puţin și ies din starea post-moțăială. Acelaşi lucru, însă. Aşa că, dacă dorinţa şi ţelul duo-ului Wildbirds & Peacedrums este să angoaseze, au nimerit-o la fix cu tobele acelea lovite în permanenţă şi la intervale egale.

Abia la următoarea ascultare, pe care am executat-o în surdină, am reuşit să fiu atent la videoclip, care este într-adevăr salubru și îngrijit vizual, cu mesaj. Ca versificaţie, Keep Some Hope (de pe albumul Rhytm, lansat pe 3 noiembrie) discută despre puterea iubirii, despre greutatea de a trece mai departe, peste pierderea persoanei iubite, care aici se întâmplă gradual, fără antidot. Sunt aceleași teme și motive cu nuanțe romantice pe care le știm de când lumea. Vocea care acompaniază partea intrumentală, are profunzime, dar din păcate (cel puțin pentru percepția mea) se pierde undeva în neantul tobelor.

În ansamblul ei, luăm parte la o lucrare audio-, dar mai ales,-vizuală, de calitate. Piesă extrem de conceptuală și cinematografic-experimentală.

Comments

comments

Ion IndoleanWildbirds & Peacedrums – Keep Some Hope

Leave a Comment