aeon

Aeon Blank: Lansarea albumului Dark Waters

Cătălin Mesaru

Când am primit pentru recenzie albumul Dark Waters al băieților de la Aeon Blank, nu prea am știut ce să fac cu el (dat fiind faptul că eu nu activez prea mult pe partea muzical-românească și că nu știam de ei, spre marea rușine și, mai ales, din păcate) așa că s-a apucat de recenzie colegul Andrei Coste. După cum ați citit și în recenzie (aici!), albumul e excelent, iar producția lui Adam Whittaker e top notch.

În orice caz, după cum am tot anunțat și pe pagina de Facebook a Stereo Beasts, dar și în cadrul recenziei, Aeon Blank au avut aseară party-ul și concertul de lansare a acestui al doilea album din cariera lor. În deschidere au cântat Fine Gentlemen care păreau, la modul cel mai sincer, entuziasmați de prezența lor acolo.

După ce s-au terminat și agitat cei de la Fine Gentlemen, au apărut pe scenă cei de la Aeon Blank (cu gopro-uri pe instrumente, poate pentru un clip nou?) pentru că, nu-i așa, de-aia eram acolo: să le ascult live piesele de pe noul album. Setlist-ul a conținut și piese de pe primul album, cu care nu eram deloc familiarizat din motivele enumerate mai sus. Piesa de deschidere a fost, bineînțeles, Behind Closed Doors, care a primit și videoclip acum câteva zile.

aeon 2

O mică paranteză aici, a propos de regula care zice că, pentru a-ți da seama cu adevărat de valoarea unei formații trebuie s-o asculți live. Ideea e că, pe albume, mulți sună bine din motive de producție și joacă la butoane și toate cele. În concert, însă, situația se schimbă dramatic. Ei bine, Aeon Blank au făcut ce-au făcut și au sunat și mai bine decât sunau pe album și (m-)au izbit cu asta încă de la piesa din deschidere. Pe parcursul concertului, mi-a sărit cel mai mult în urechi basul lui Alexandru Comărnicianu care zguduia și duduia și a făcut ravagii prin sistemul meu nervos, la modul cel mai bun posibil. A fost crunchy, puternic și, în general, un asalt extrem de binevenit. La fel și chitările (lui Mircea Becherescu și Emil Luca) care au fost forjate cu furie și energie, mai ales pe piese precum Jupiter’s Moons, Rain City, Star Babies. Ca să nu mai zic de Hipster Apocalypse sau Alone At The Movies (care sunt două dintre piesele mele preferate de pe album, cu referințele lor la zombi, apocalipse faux-mainstream, Hollywood etc.) care au sunat fabulos și au agitat extrem de mult publicul.


aeon 1

Chiar și piesele pe care nu le cunoșteam au sunat excelent și se vede că băieții trăiesc și compun într-o simbioză redutabilă și că se maturizează muzical împreună, înfruptându-se unul din sunetele celuilalt, lucru ce se traduce în muzica lor și prin prezența lor pe scenă și prin momentele în care interacționează și se joacă verbal cu publicul, dar și între ei, ca echipă.

În încheiere, doar atât mai am de zis: țineți ochii și urechile pe băieții ăștia pentru că trebuie s-ajungă departe. Altă opțiune nu au și o merită cu vârf și îndesat deoarece fac muzică foarte bună și au și prezență scenică foarte mișto. Au știut ce-au știut cei de la Universal Music România când i-au semnat și pariul ar trebui să le iasă cu brio.

Nu cred că e cazul să vă reamintesc că trebuie musai să cumpărați albumul, nu? În orice caz, el poate fi cumpărat la un preț mai mult decât rezonabil, de aici:

CD Romania:
http://smarturl.it/aeon-dark-getmusic
CD Worldwide:
http://smarturl.it/aeon-dark-gtm-intl
iTunes:
http://smarturl.it/aeon-dark-itunes
Deezer:
http://smarturl.it/aeon-dark-deezer
Spotify:
http://smarturl.it/aeon-dark-spotify

Ca bonus, iată și cele două clipuri pe care le-au lansat până acum, de pe Dark Waters, pentru piesele Beyond the Strings și Behind Closed Doors plus setlist-ul complet de aseară:

1. Behind Closed Doors
2. Dead Or Alive
3. Alone At The Movies
4. Of Gravity And Passion
5. Late Autumn
6. Rain City
7. Dark Waters
8. Disposable Friend
9. Man On Mars
10. Sleep And Decay (varianta acustică)
11. Lullaby
12. Jupiter’s Moons
13. Hipster Apocalypse
14. Star Babies
15. Kong
16. God Is On The Other Side
BIS: The Ballad Of Lucy Butler

 

Comments

comments

Cătălin MesaruAeon Blank: Lansarea albumului Dark Waters

Comments

  1. Pingback: Moebius – Preludiu de Dragobete [LIVE] | Stereo Beasts

Leave a Comment