atmosphere

Atmosphere – January On Lake Street

Cătălin Mesaru

Pentru devoratorii de hip-hop, numele de Atmosphere nu prezintă niciun fel de dilemă, mai ales din prisma faptului că gruparea activează de hăt-hăt, din 1989 încoace. În 2014 au lansat al șaptelea album, intitulat Southsiders, referință clară la partea de sud a orașului din care aceștia provin, Minneapolis.

Fix în prima zi a anului 2015, au lansat și videoclipul pentru una dintre piesele albumului: January On Lake Street. Piesa vorbește la modul cel mai fățiș despre artera Lake Street, cunoscută pentru violențele ce se desfășoară pe lungimea-i, pentru prostituție, mișculații de droguri și tot felul de crime care mai de care mai pestrițe.

Clipul tratează, și aici încerc să evit pe cât posibil spoiler-ele, o gamă eclectică de indivizi și individe: de la bogătani la corporatiști minori, de la băieți de cartieri la casnice, de la deprimați la sinucigași la fete-clovn la doctorițe și, în general, cam toată plaja de personaje ce s-au angrenat la existență. Cu mențiunea că toți se uită într-un punct fix, cu stăruință, așteptând și așteptând. Money shot-ul e excelent și dă și un raison pentru privirile fixe ale celor prezentați în videoclip, toți puncte infime fără de scăpare.

Comments

comments

Cătălin MesaruAtmosphere – January On Lake Street

Leave a Comment