FKA-twigs-Pendulum-1050x591 (1)

FKA twigs – Pendulum

Cristian Pagu

Oh, definitely wow! Din punctul meu de vedere Tahliah Debrett Barnett aka Fka twigs poate să-și regizeze videoclipuri 1000, la fiecare melodie de pe albumul ei LP1. În inima mea (boom, boom, boom), FKA twigs este artista anului 2014. La început de 2015 a lansat un videoclip la Pendulum. Yaaay!! 

La imaginea pe care și-a creat-o, nu cred că mai este cazul să amintim că tot ceea ce întreprinde domnișoara se transformă în aur, sau orice altă chestie ieșită din sfera normalului și expusă la admirat undeva într-un colț de cameră obscură în care sublimul flirtează sexos cu suprarealismul.

Despre această fecioară știam deja că are talente de regizor după ce am văzut “€œreclama” la Google Glass (vezi aici), dar Pendulum este un cheval d’une autre couleur. Altă poveste, alte stări, alte dureri, alt dor, alt imbold, aceeași râvnire, aceeași dragoste, neconsumată. Oare?

Ne blocăm din primul cadru, prinși acolo, înnodați cu ea cu tot și nu mai putem mișca nici măcar un deget sau un milimetru. La fel și ea, captivă, între dragoste și singurătate … €œso lonely trying to be yours. Mișcările îi sunt limitate la zvârcoleli agonice, zbateri și mișcări spasmodice de dor. Glasul își predă intensitatea unor gemete înfundate, murmure slabe și monotone, dar strigătele de plăcere degajă, totuși, o stare ușoară de tensiune constantă, încordată, strânsă tare, pe piele și inimă, peste tot. Chiar și în timpul contracțiilor sale, pielea ia forme proeminente, ochii și buzele emană o căldură care îți distorsionează starea, îți îmbată simțurile prin feromoni anestezici și îți suprimă orice contact cu realitatea înconjurătoare.

How does it feel to have me thinking about you?/ Wishing my words were enough to consume you. De obicei suntem consumați de Tahliah Debrett Barnett și de mișcările ei. Chiar și aici, dansul ei ațâță la atâtea plăceri senzuale, obscene, ba chiar imorale, iar zbaterile ei gradate și furtunoase sunt și ele prinse într-o succesiune și sincronizare bine definite, realizate reflex și voluntar. Celest este momentul acelei proiecții exacte și calculate a centrului ei de greutate ca de balerină, pe care îl prăbușește la podea, într-o baltă rece de reziduu lichid semi-lipicios și vibrant cu care se obișnuiește, pe care îl acceptă și cu care se contopește. Libertatea mișcării corpului și părului ei ondulat, deznodat, în bătaia mișcării centrifuge, îi redă libertatea sentimentului de dans neîngrădit al împlinirii unui amor cu happy end, iar nouă, perplecși, cu bale-n colțul gurii, plăcerea de a o admira și venera excesiv, abuziv. Oh!

Comments

comments

Cristian PaguFKA twigs – Pendulum

Leave a Comment