Marduk - Frontschwein_small

Marduk – Frontschwein

Andrei Coste

Marduk au bunul obicei de-a fi una din trupele alea de black metal care au rămas consistente de-a lungul anilor. Cam toate release-urile lor mi-au plăcut, chiar dacă în ultimii ani le-am acordat mai puțină importanță, focusându-mi urechile în alte sfere muzicale mai puțin metalice. Frontschwein mi se pare cel mai evil album de black metal pe care l-am ascultat în ultimii 5-6 ani și ăsta e un lucru fantastic.

Chiar dacă Marduk au rămas old-school în abordarea lor asupra suprasaturatului gen muzical intitulat black metal, ăsta nu e un lucru rău. Producția e raw as fuck, chiar dacă nu sună ca și cum albumul ar fi tras într-o criptă sinistră cu un 8-track din vremuri apuse. Instrumentele sunt inteligibile, vocea iese în față și, în general, totul sună foarte bine închegat. Și totuși, e același Marduk, muzica e hiperviolentă , uneori melodică, alteori atmosferică și tot timpul coioasă și cu atitudine. În marea masă de metal de duzină și trupe noi care generează isterie (mă uit la voi Periphery – care au un dublu cd nou pe care l-am auzit și sună ca și cum Dream Theater ar fi făcut sex anal cu My Chemical Romance și-a ieșit un avorton muzical penibil, motiv pentru care n-o să mă chinui să-i fac o recenzie pe acest site), Marduk ne oferă același lucru de 25 de ani, dar reușesc să rămână fresh. Și-mi place chestia asta. Mi-era dor de un album care să fie energie pură combinată cu multă ură (oarecum lesne de înțeles, pentru că albumul e totuși despre cel de-al Doilea Război Mondial). E foarte black metal, și-i șade incredibil de bine. The Blonde Beast e probabil piesa care iese în față pentru că e foarte dansabilă și e un pic mai lentă decât restul albumului. Dacă ar fi ca Marduk să aibă o piesă de club, cam asta ar fi.

Marduk – Frontschwein a fost lansat prin Century Media Records, este distribuit de Universal Music Romania și este acum disponibil pentru comandă online pe Getmusic.ro, aici. Dacă vreți să-l ascultați, mai jos aveți embedd-ul de Deezer.

Deasemenea, albumul poate fi descarcat in format digital de pe iTunes (http://smarturl.it/marduk-front-itunes) si Google Play (http://smarturl.it/marduk-front-goo-dl), sau ascultat gratuit la aceste linkuri:

Deezer: http://smarturl.it/marduk-front-deezer

Zonga: http://smarturl.it/marduk-front-zonga

Google Play: http://smarturl.it/marduk-front-goo-str

Comments

comments

Andrei CosteMarduk – Frontschwein

Leave a Comment