Joey

Joey Bada$$ – B4.DA.$$

Andrei Coste

Joey Bada$$ e unul din puținii mc de școală nouă care mi-au supertrezit interesul în ultimii trei ani (în mare parte datorită mixtape-ulului 1999) fiindcă se prezintă  cu un sound și cu un flow mega-old-school: tobe boom-bap, sample-uri din muzică soul și jazz și versuri care nu sună maxim de penibil şi par să fie mai gândite decât, să zicem, I‘m in love with the coco.

B4.DA.$$ e rupere maximă. Sună exact cum trebuie să sune. Poate un pic prea old-school, poate un pic prea raw, dar e un efort incredibil de închegat. Albumul ăsta are cele mai bune beat-uri pe care le-am auzit în multă vreme. Și se simte că a fost o mână de producători excelenți adunați pentru proiectul ăsta, începând cu J.Dilla și The Roots și zburdând până la Statik Selektah și DJ Premier.

Partea cea mai buna e faptul că nu beat-urile sunt cea mai tare chestie pe care albumul ăsta o oferă. Joey Bada$$ rupe maxim. Are flow, are versuri, are tot ce vrei. Și featuringurile sunt super-puține pentru un album de hip-hop, și oricum contează prea puțin (chiar dacă Action Bronson dă niște versuri excelente pe Run Up On Ya).

O.C.B. mi se pare cea mai bună piesă de pe el fiindcă are o combinaţie excelentă de beat sublim şi versuri care să nu fie cringe-inducing ci chiar foarte bune. Recomand cu super-căldură B4.DA.$$. E grav, e clasic și sună beton.

Comments

comments

Andrei CosteJoey Bada$$ – B4.DA.$$

Leave a Comment