stargazing

Jane Jupiter x Chapman – Stargazing

Ion Indolean

Melissa Young, cunoscută pe scenă drept Kid Sister, revine cu un album nou după trei ani şi cu un pseudonim schimbat, fiind acum Jane Jupiter. Mixtape-ul se cheamă DUSK2DAWN: The Diary Of Jane Jupiter şi conţine piesa Stargazing, pe care rapperiţa o interpretează alături de Chapman, un rapper alb gay foarte diferit de prototipul cântăreţilor acestui gen. Dar, hai, că am divagat.

Beat-ul de fundal e antrenant, videoclip-ul la fel, piesa are ritm, interpreţii sunt senzuali. E, de departe cel mai complex videoclip rap de care am dat în ultima vreme. Nu că aş fi cine ştie ce căutător de videoclipuri rap, dar ăsta m-a prins de la primul sunet. Filmat în alb negru, cu unele inserturi negative de efect, clipul aduce laolaltă accente noir şi un stil modern de a face cinema – regizor e Jeff Tomcho, cameraman la multe filme şi seriale, printre care Public Enemies (2009), Grey’s Anatomy sau Wanted (2008) –, cu tranziţii la tot pasul, cu panoramări iuţi, cu tăieturi la fiecare secundă – ceea ce face din Stargazing un clip foarte actual, dar totodată îi atribuie şi o etichetă uşor clasică. E un eclectism tot mai întâlnit în muzică şi, în general în artă, care, când este bine făcut, e minunat. Nu întotdeauna e binevenit, dar cazul de faţă face publicitate pozitivă acestei metode.

În privinţa locurilor de filmare şi chiar a felului de filmare, clipul se aseamănă cu cel despre care scriam săptămâna trecută, Bad Magic de la Weyes Blood. Numai că ăsta e mai senzual, mai implicat fizic, pe când acela era mai reflexiv, mai emoţional; iar şi genul muzical diferă. Plus că acela era color. Dar comparaţia rămâne. Una peste alta, avem în faţă o melodie rap excelentă ca sonoritate, care creează și o poveste de dragoste pe măsură, cu versuri destul de inteligente. Stargazing e un must!

Comments

comments

Ion IndoleanJane Jupiter x Chapman – Stargazing

Leave a Comment