APHEX_TWIN090115a

Aphex Twin – Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 EP

Andrei Coste

După excelentul Syro lansat acum câteva luni, Aphex Twin nu se dezice și revine cu un nou release incredibil de interesant numit Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 EP.

Am mai spus-o și-o să mă repet, Aphex Twin nu e pentru toată lumea. Tot ce face el e experiment în formă pură și șansele să găsești ceva foarte catchy și foarte ascultabil pentru publicul larg sunt foarte mici. CCAIPT2 nu se dezice de ethos-ul aphextwinian (îmi place să inventez cuvinte) și ne prezintă un Richard D. James care încearcă să experimenteze un pic cu break-urile reminiscente artiștilor de la Ninja Tune (vezi Bonobo, Amon Tobin sau Mr. Scruff) și le distruge, separă, violează niște oscilatoare, circuite și ne pleznește peste față cu un EP care sună complet diferit de Syro și în același timp rămâne o chestie pe care numai Aphex Twin o poate face.

Inevitabil apare și un factor de monotonie, dar e neglijabil ținând cont de faptul că în aproximativ 30 de minute de muzică suntem invadați sonic cu muzică excelentă. Piano un10 it happened e un din cele mai muzicale bucăți făcute vreodată de Aphex Twin. Adică e un interludiu simplu făcut pe-un pian (sau ceva care sună a pian) și sună foarte frumos (e cel mai bun apelativ pe care l-am putut găsi la ora asta). diskhat ALL prepare1mixed 13 e deschizătorul de album și e o sumă super-decentă a tuturor lucrurilor pe care le vom asculta pe acest E.P.: instrumente acustice dubioase, disonanțe și experiment fin.

Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 EP e un produs excelent și foarte groovy. Vă recomand cu căldură să-l ascultați și, totodată, dați o geană peste contul ăsta de soundcloud. De câteva ore, userul ăsta urcă o tonă de material nelansat de la Aphex Twin (și ținând cont de faptul că omul e un troll fin, șansele sunt foarte mari ca el să fie cel care le postează), la ora scrierii acestui articol fiind uploadate undeva pe la 90 de piese – toate unreleased, mă repet.

Comments

comments

Andrei CosteAphex Twin – Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 EP

Leave a Comment