words with gods

Peter Gabriel – Words With Gods Soundtrack

Cătălin Mesaru

Cum să faci în așa fel încât să te asiguri că ai un film cu un potențial extraordinar de mare? Păi, în primul rând, te cheamă Mario Vargas Llosa și-ți strângi alături, sub titlul de Words With Gods, regizori renumiți precum Guillermo Arriaga (The Burning Plain), Hector Babenco (Kiss Of The Spider Woman, Carandiru), Álex de la Iglesia (Acción mutante, Las brujas de Zugarramurdi), Bahman Ghobadi (Rhino Season), Amos Gitai (Free Zone), Emir Kusturica (Black Cat, White Cat, Arizona Dream), Mira Nair (Monsoon Wedding), Hideo Nakata (Ring, Dark Water), Warwick Thornton (Samson & Delilah). În al doilea rând, tema muzicală îți este semnată de unul dintre cei mai importanți și originali artiști ai timpurilor noastre. E vorba, desigur, despre Peter Gabriel și a sa piesă Why Don’t You Show Yourself (pe care a cântat-o și în cadrul turneului Back To Front).

Why Don’t You Show Yourself vorbește despre căutare asiduă și despre nevoia de (re)întâlnire a lucrurilor imateriale și spirituale, totul pe fond instrumental minimalist și simplist. Da, îl căutăm pe Dumnezeu și suntem într-o perpetuă ridicare din umeri și sub un imens semn de întrebare: So we are searching, searching for you/ And we go hunting, hunting for you/ And in this empty space/ In this holy place/ Why dont you show yourself?

Dacă dorești să cauți ceva, orice, nu neapărat un Dumnezeu, atunci sfatul meu este să te duci la Words With Gods. Nu de alta, dar nu strică să tragi din când în când de urechi divinitatea. Poți vedea filmul mâine, 30 aprilie, la Cinema Studio, în cadrul festivității de închidere a festivalului Cinepolitica, de la ora 20:00.

Comments

comments

Cătălin MesaruPeter Gabriel – Words With Gods Soundtrack

Leave a Comment