go

The Chemical Brothers – Go

Cătălin Mesaru

Michel, ești OK? Ești în regulă? Frățiorii chimici, voi sunteți în regulă? Toate bune în viața voastră? Nu de alta, dar m-am trezit în urechi și-n ochi cu această piesă nouă, Go, și nu știu ce să cred. Nici despre videoclip și nici despre piesă. Simt că nu mai există deloc creativitate în sufletele voastre.

Divaghez, totuși. Să revenim la piesa în sine. Cu Go, The Chemical Brothers au făcut o manevră similară cu cea a celor de la The Prodigy: au scos ceva incredibil de dezamăgitor și de prost. Go e o piesă fără pic de viață, flască, cu un refren terifiant de forgettable și terifiant de anticlimactică. Prefer să ascult pe cineva mestecând un măr decât să mai ascult încă o dată această piesă. Și știm cu toții că sunetul de măr mestecat e unul din cele mai infernale lucruri din univers. Măcar piesa anterioară, Sometimes I Feel So Deserted, chit că nu era ceva fantastic, măcar era mai injectată de viață și de explozii sonore.

Videoclipul lui Michel Gondry e făcut în batjocură, aproape, cu niște demoazele care, încălțate în Converși negri, agită niște țevi. Unde-i Gondry acela care ne-a dat Army of Me, Isobel, Around The World sau Protection?

Noul album The Chemical Brothers, Born In The Echoes, apare pe 17 iulie 2015, dar nici că mai contează.

Comments

comments

Cătălin MesaruThe Chemical Brothers – Go

Leave a Comment