bjork-djset

Björk: DJ Set – Aniversare 5 ani Tri-Angle Records

Cristian Pagu

Iată ceva ce nu auzi în fiecare zi. Un mix de Björk. Da, Björk mixează. Și până la urmă de ce n-ar face asta? Aparent o face de ani buni. A mixat iar, de curând. Ocazie specială. Cinci ani de aniversare Tri Angle records. Locație: New york, districtul financiar de pe Wall Street. Mai exact, vineri seară, într-o clădire semi-subsol, și-a făcut apariția o creatură ciudată cu o mască cu cristale pe față, bulversând cele câteva duzine de oameni care nu știau nimic despre ce urma să se întâmple.

Petrecerea a avut ca invitați artiști precum The Haxan Cloak, Evian Christ, Forest Swords, Rabit, Lotic, Holy Other și mulți alții, dar pe lângă seturile anunțate, s-a băgat și Bjork. După câteva cadre cu Björk dansând frenetic pot spune că acum, mai mult ca oricând, visez la o lume cu la fel de multe fete DJ ca și băieți.

În ceea ce privește mixul, nu știu cum să mă comport. Am păreri împărțite. Probabil că dacă aș fi un fan al gălăgiosului rave care o încântă pe dânsa, m-aș apleca și aș îngenunchia în fața acestei mămici a rave-ului contemporan. Între timp, rămân cu un picior pe uscat, nu chiar jubilant, ba chiar puțin mai mult ezitant și nebulos vis a vis de gusturile care indică noua ei orientare muzicală, preferințele ei vocal sunetiste și zona experimentală sonoră în care pășește cu aceastムselecție. Într-un statement lansat împreună cu setul pe Soundcloud am aflat că mixul conține niște flaut tradițional chilean, niște Death Grips, Kate Bush, Brandy, Jeremih și mulți alții :

abida parveen/rabitkate bush/lotic/vesselamelia rodriguez/rabit chilean flutes/the haxan cloak/lotic john tavener/haxan cloak abida parveen/bloomhans reichel/sudanimc.z./virtua mimashut up and dancehanzcut handsdeath gripsdavid hykeskate bush/rabitlung/lotic remixkramphaftjeremihtotal freedombrandy

!!! this is my tune-tinder !!! warmthnesss björk … a completat ea.

Mai jos aveti si o clip live de la eveniment.

Comments

comments

Cristian PaguBjörk: DJ Set – Aniversare 5 ani Tri-Angle Records

Leave a Comment