the hills

The Weeknd – The Hills

Cătălin Mesaru

De când cu Fifty Shades of Grey, multă lumea-l știe pe The Weeknd datorită piesei Earned It și ăsta nu e un lucru rău, căci piesa e unul din extrem de puținele puncte forte ale filmului. Lucrul rău e că a trebuit să suferim grav datorită duetului dezastruos cu Ariana Grande, Love Me Harder, o piesă absolut înfiorătoare, mai ales din prisma faptului că păpușa gonflabilă Ariana Grande se schimonosește vocal în nenumărate feluri.

Desigur, pe The Weeknd (pe numele lui real Abel Tesfaye) trebuie să îl iubim mai ales pentru trilogia de albume House of Balloons, Thursday și Echoes of Silence care au dezvăluit un artist R&B neconvențional pe alocuri și incredibil de sensibil, cu un talent fantastic de a clădi constructe sonore întunecate. Kiss Land, cel de-al patrulea album, a fost un pariu pe alocuri bun, pe alocuri ratat. O semi-reușită, deci.

Ne aflăm acum în fața unei piese noi a artistului, The Hills, și a unui videoclip superb filmat. Piesa se înscrie în fericitele canoane ale operelor anterioare albumului Kiss Land, sunt în zona de R&B întunecat, apăsător, angoasant. Videoclipul nu se lasă mai prejos și ni-l dezvăluie pe artist însângerat, abia scăpat cu viață dintr-un accident de mașină, abuzat și, în cele din urmă, față în față cu niște imagini coșmarești tipic lynchiene.

Comments

comments

Cătălin MesaruThe Weeknd – The Hills

Comments

  1. Pingback: The Weeknd – Can’t Feel My Face | Stereo Beasts

Leave a Comment