DSC_1239

Vise, pumnale și dub francez la Casa TIFF

Andrei Coste

Articol preluat de pe blogul oficial al TIFF.

Cu ocazia sfintei zile a copilului (și a doua zi de Rusalii, pentru cei mai credincioși dintre voi) am poposit ca un școlărel obsedat de muzică ce sunt să-i aud pentru prima dată live pe The Dream Diggers și pe Zenzile.

DSC_1237

Pe-aproape de ora zece s-au urcat pe scena Casei TIFF oamenii de bine de la The Dream Diggers care-au venit pentru prima oară-n Cluj în formula nouă, cu Răzvan și Mihnea de la Lună Amară (și alte trupe foarte bune) ocupând posturile de voce/ chitară/ trompetă respectiv tobe. Lucru la care mai adăugăm și doi invitați de seamă, Vapor de la Basska și Alexandra Andrieș. Trupa a sunat foarte, foarte bine live și industrialul lor foarte dubby și foarte trippy presărat cu un pic de hip-hop m-a făcut sa jubilez. După cum am spus-o de nenumărate rânduri, îmi plac maxim trupele care experimentează și se joacă cu sunetul. Inovația se-ascunde în experiment și momentan nu pot să găsesc vreo trupă care să semene cu ce fac ăștia. The Dream Diggers nu merită ratați (dacă aveți ocazia să-i vedeți și cu niște visuals, cred că atmosferă devine de vreo 20 de ori mai cool) și, din punct de vedere al show-ului live, mi-au plăcut maxim.

Undeva după ora 11 și vreo 20 de minute de soundcheck s-au manifestat pe scenă Zenzile, niște legende ale nu-dub-ului francez (care, apropo de asta, sunt cam cei mai pe zonă în momentul de față când vine vorba de dub – partea întunecată a reggae-ului). E un understatement să spun că trupa a sunat excelent live. Începând de la playlistul extrem de variat și tempo-urile alternante, am savurat fiecare moment pe care francezii l-au avut pe scena Casei TIFF. Publicul destul de numeros a fost la rândul lui lovit cu grație de vibe-urile întunecate generate de bașii adânci și liniile incredibil de catchy de saxofon. Cu douăzeci de ani la activ din punct de vedere muzical, Zenzile sunt o trupă mare și au sunat întocmai ca una. Recomand cu căldură oricui să le descopere muzica. Să dăm cu pace între frați, zic.

Comments

comments

Cătălin MesaruVise, pumnale și dub francez la Casa TIFF

Leave a Comment