11406556_832774443477432_5979045431753746607_o

Trei motive să vezi Rodion G.A.

Andrei Coste

Nenea Rodion e unul din artiștii ăia care s-au pierdut prin anii ’80 și care, după aproape 30 de ani, a fost regăsit și se află din nou pe marea scenă muzicală, de data asta cu un contract la un label de afară și cu show-uri live incredibile de retro-conceptuale. Totodată, pentru oamenii din Cluj, în seara asta puteți avea ocazia să-l vedeți live la The Shelter. Să-ncepem, deci, cu cele trei (din aproximativ infinit) motive pentru care să mergi diseară la concert.

3. New-Wave, Psychedelia și toate cele

Până la Rodion, nu s-a prea auzit muzică psihedelică în România (și aici mă refer la anul de glorie 1978, când trupa și-a început activitatea). Dacă e s-o zicem pe aia dreaptă, muzica lui Rodion are mai mult legătură cu krautrock-ul decât cu orice altceva. Nu de puține ori am simțit un iz de Amon Duul II sau Tangerine Dream în muzica lui.

2. Synth-uri, synth-uri, synth-uri

Sunt un mare fan al sunetului extrem de cald al sintetizatoarelor analogice și Rodion G.A. se prezintă live cu niște synth-uri artizanale care sună dumnezeiește. Totodată, omul o arde cu șurubelnițe și magnetofoane, folosind elemente clasice de sampling și de looping cu scule care nu au fost gândite pentru asta și vă pot garanta că sune incredibil de bine și de optzecist în toate.

1. Pentru că merită

Rodion a fost un artist care și-a oprit cariera imediat după 1989 datorită unui deces în familie și a fost nevoide de multă muncă de convingere din partea celor de la Future Nuggets și alți prieteni pentru a-l ajuta să se reapuce. Muzical vorbind, e mult peste orice s-ar fi făcut în muzica românească în anii ’80 și faptul că e din nou pe val în mediul cunoscătorilor de muzici bune nu poate decât să fie îmbucurător.

 

Rodion G.A. va performa deseară în The Shelter la un eveniment intitulat  Anotimpuri prezintă: Cireșar și va împărți scena cu Romansoff, Hijack și Ilie. Prețul unui bilet este de 10 lei până la 12 noaptea și de 15 lei după.

Comments

comments

Andrei CosteTrei motive să vezi Rodion G.A.

Leave a Comment