omlette

Omelette – With a Rose, with a Fire

Cătălin Mesaru

Tocmai mă plângeam de curând că-n România nu se face synthpop ori aproape deloc-deloc ori în marea sa parte prost. Norocul a făcut ca în această dimineață să mă izbesc de ouăle (la figurat!) psihotronic-sintetice ale celor de la Omelette și de piesa lor With a Rose, with a Fire ce se servește pe aceeași tavă cu un videoclip fantasmagoric.

Românii de la Omelette au scăpat toate drogurile alea bune în tigaie și s-au pus pe prăjit urechi, ochi, creiere cu muzica lor săltăreață asezonată cu synthuri nebune. Trupa e formată din Dez la voce, Alin Zăbrăuțeanu la sintetizatoare și la pupitrul de producător și Vali Chincișan la animație și vizuale demente, deci cred că e absolut normal ca toate percepțiile despre realitate să fie alterate. Și încă în ce fel! Suntem în teritoriul Altered States atât din punct de vedere muzical cât și vizual căci videoclipul e un trip atât de drăcesc și de alambicat încât nici n-ai nevoie de substanțe pentru a termina vizionarea încărcat de psihedelism. Ai parte de Mickey Mouși, elefanți cu ochelari, pisici demiurgice, găini de aur care ciugulesc pe lângă un Buddha, tot felul de alte imagini trippy și un fund de Oana Maria de la Poetrip. Nu poți face o omletă fără să te spargi.

Pe când un E.P.? Pe când un album? Cu întrebările astea rămânem după ce muzica s-a oprit și după ce senzațiile s-au scurs din noi.

Comments

comments

Cătălin MesaruOmelette – With a Rose, with a Fire

Comments

  1. Pingback: Friday Playlist 03.07.2015 | Stereo Beasts

  2. Pingback: Omelette – Hello | Stereo Beasts

Leave a Comment