tosa inu

Fierbințeanu – Tosa Inu

Cătălin Mesaru

Trupa Fierbințeanu (a.k.a. Cristian și Gabriela cu același nume de familie, din motive evidente) au avut deja un an destul de ocupat. Au avut niscaiva concerte și happening-uri – mai ales la Electric Castle și colaborarea live cu Pascale Mercier (a.k.a. Pascale Project). Unde mai pui că Fierbințeanu-el a lansat cu trupa Plurabelle E.P.-ul Arsenal, a cărei recenzie o puteți citi chiar aici.

A fost, deci, un an destul de plin și de palpitant și, ca să nu se lase mai prejos chiar acum, în plină vară, cei doi artiști vin cu ceva proaspăt și din cale-afară de psihedelic. Doamnelor și domnilor, avem onoarea imensă de a vă prezenta în exclusivitate pe internet, videoclipul pentru piesa Tosa Inu, pe care o puteți găsi pe eclectica și savuroasa compilație Soundsphere 7.

Deși poartă numele unei rase de câini japonezi, Tosa Inu fiind, de fapt și de drept, mastifful japonez, videoclipul nu se preocupă cu elemente atât de lumești și te face să plonjezi forțat într-un vertij din care ieși remodelat. E genul de videoclip conceptual, cu piese fotorealiste ce se aranjează și reconfigurează într-un peisaj distopic în care-au mai rămas doar televizoare, fluturi (brrr!), piersici, fotolii și urși. Practic, e o halucinație delicioasă și o vedere de pe un litoral dintr-un viitor alternativ, un 1984 al viitorului, fructat și plin de senzații întortocheate.

Any ol’ way you need me, babe, it’s up to me and you.

Comments

comments

Cătălin MesaruFierbințeanu – Tosa Inu

Comments

 1. Perkele

  Videoclipul e bun, aduce aminte de animatiile lui Terry GIlliam pentru Monty Python, dar melodia e slaba rau. Inteleg ca lofi-ul asta e asumat, dar nivelul de productie e un pic peste DJ Boros si un pic sub “La Sovata”, iar dna Fierbinteanu canta oribil pe piesa asta.

  1. Author
   Cătălin Mesaru

   Indiferent de opinia dvs., consider ca piesa se inscrie fix in stilul Fierbinteanu, ceea ce nu-i deloc rau, din perspectiva mea. Comparatiile cu DJ Boros si La Sovata sunt fortate, sa fim seriosi :)

   1. Perkele

    Nu-s foarte familiar cu stilul Fierbinteanu, dar nici nu-s reticent la nou. Comparam doar calitatea productiei, nu a -compozitiei si repet ca vocea d-nei imi zgarie urechea, chiar daca melodia nu e chiar proasta. E cum as face un clip super smecher si dupa aia l-am urca pe youtube la 240p, e absolut degeaba.

 2. Pingback: Fierbințeanu – Nothing To Complain About | Stereo Beasts

Leave a Comment