11831961_1128878287140508_1058149886_o

Untold Festival – Ziua 2

Andrei Coste

Ziua a doua a debutat destul de lent. Am ajuns pe când băga Mood la River Stage, în față la vreo 100 de oameni răsfirați pe platoul Sălii Polivalente.  La Club des Belugas, în The Forest a fost la fel, deși au tras o reprezentație foarte mișto. Probabil s-au speriat oamenii de ploaie. În fine, aș putea spune că de-abia pe la concertul lui Gentleman a început să se umple zona de festival. Mi-a plăcut felul în care a sunat, chiar dacă m-am plictisit oribil în a doua parte a show-ului (e greu atunci când și în reggae ești on the b-list). Apoi am văzut Subcarpați, care-au reușit să inducă spiritul național în oamenii de pe Cluj Arena. Păcat că timp de vreo 5 piese vocea lui Bean nu se auzea mai deloc dar dublajele lui Vali Umbră loveau precum un picamăr în timpan (încă nu-mi pot explica ce s-a întâmplat acolo). Între timp și-au tras și trupă live dar, din punctul meu de vedere, nu au absolut nimic impresionant. Nu sună nici mai bine, nici mai rău.

Pe cealaltă scenă mai importantă, River Side, am prins un pic din concertul Foreign Beggars, care sunau de crăpau paleții din pal care susțin salteaua patului în care fac sex vecinii tăi. Totodată, acolo am reușit să văd și cei mai mulți cocalari și dubioși, motiv pentru care după 3 piese am revenit la Cluj Arena, la Cazzette. N-am fost impresionat deloc. Au ars-o pe techno obosit, câteva piesuțe mai mainstream (precum Bitch Better Have My Money sau Coco) și după aia s-a terminat. A fost un warm-up destul de decent (pentru cei care gustă muzica de genul ăsta) pentru Avicii, care a avut de departe cel mai mișto show pe care l-am văzut până acum la festival. Chiar dacă la un moment dat aveam impresia că totul e o piesă lungă și lată, timp de vreo 20 de minute am fost super-fascinat de toate luminițele sci-fi și vizualurile epice de pe scenă. La fel și la final, când s-a dat drumul mai tare la artificii și alte treburi pirotehnice serioase. Și e destul de impresionant să auzi un stadion plin cum cântă la unison. Pe Aron Chupa nu l-am mai prins (dar am auzit singura lui piesa, I’m an Albatraoz, în drum spre ieșirea din incinta festivalului) deoarece am tăiat-o spre casă, la căldurică și somn (era 3 și ceva dimineața, gen).

Per total, ziua a doua a fost aproape la fel de okay precum prima. Exceptând câteva fail-uri minore la scena principală (în mare parte legate de ecrane și jocuri de lumini) și niște inși care s-au urcat pe niște schele care nu erau păzite și puteau reprezenta un pericol destul de mare publicului din zonă, nu pot spune că am avut parte de incidente majore. Prezența a fost aproximativ la fel de numeroasă ca în prima zi de festival (poate chiar mai mare un pic pe la Avicii) și, overall, vibe-ul festivalului e în continuare foarte bun.  Ne reauzim mâine.

Comments

comments

Andrei CosteUntold Festival – Ziua 2

Leave a Comment