agenda

Agenda de Toamnă – București

Cătălin Mesaru 

Dat fiind faptul că vara e pe terminate (ca să nu zicem pe ducă), considerăm că e necesar să trecem în revistă evenimentele importante ce vor urma să aibă loc în toamnă prin sălile de concerte, prin cluburi, prin grădini, prin urechile noastre, căci urmează să se întâmple lucruri mari pe scenele românești.

Astfel, am compilat o listă cu o parte din evenimentele importante din toamna aceasta din București.

Să o luăm cronologic, deci.

BalKaniK! Festival – 11.09 – 13.09.2015

Festivalul BalKaniK! împlinește cinci ani în 2015 și îi va sărbători cum se cuvine, invitați fiind anul acesta Shantel, Fanfare Ciocârlia, Amsterdam Klezmer Band și Kocani Orkestar, doar pentru a enumera câțiva. Festivalul se va întâmpla în Grădina Uranus (evenimentele principale) și în The Ark (pentru after). Biletele pot fi achiziționate de aici și de aici.

Róisín Murphy – 18.09.2015

Róisín revine în România, iar noi de-abia așteptăm să-i ascultăm live piesele de pe cel mai nou album, Hairless Toys. Desigur, în egală măsură ne așteptăm să ne zbânțuim pe piese de pe Ruby Blue, Overpowered și, de ce nu, E.P.-ul Mi Senti. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Plum Festival – 25.09 – 26.09.2015

PLUM înseamnă People Like U and Me și e un eveniment plin de houseelectroclashsynthpop și tot felul de subgenuri ale muzicii electronice, care mai de care mai delicioase. Nu de alta, dar festivalul ni-i aduce pe DJ Fresh, Digitalism, Miss Kittin printre mulți alți războinici electronici. Biletele se pot cumpăra de aici.

East India Youth – 08.10.2015

William Doyle va fi în Control. La propriu și la figurat (ca Iisus)! East India Youth se va întâmpla pe 8 octombrie și de-abia așteptăm să experimentăm live Total Strife Forever și Culture of Volume. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Morrissey – 14.10.2015

Ăsta e, doamnelor și domnilor! Concertul cel mare! Concertul anului! Concertul pentru care are trebui să ne dăm și viața căci Morrissey e unul dintre cei pe care musai trebuie să-i vedem (și vedeți live). Nu e concert în România mai așteptat decât cel al gigantului englez. Sperăm să dănțuim pe First of the gang to die, dar și pe That’s how people grow up. Și nu numai, evident. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Saturnian Mist – 08.11.2015

Dacă aveți gusturi mai speciale, fiți fără de grijă – Saturnian Mist o să vă umple până-n măduva oaselor de black metal-ul lor finlandez (cu niscaiva death metal) îmbuibat de misticism. Îi puteți asculta și vedea în Fabrica. Prețul biletului nu a fost anunțat încă.

A Place To Bury Strangers – 13.11.2015

Pe 13 noiembrie ne întoarcem în Control pentru concertul americanilor de la A Place To Bury Strangers și noise rock-ul lor răvășitor. Trupa a lansat anul acesta un album, Transfixiation, pe numele lui, așa că ne așteptăm la destule piese de pe acest material (mai ales Straight, să sperăm). Biletele pot fi achiziționate de aici.

 

Comments

comments

Cătălin MesaruAgenda de Toamnă – București

Leave a Comment