aisha-devi_shape-Copy

Aïsha Devi – Mazdâ

Cristian Pagu

Îmi bate corasonul tare. Aș zice frumos, gingaș, asta pentru că momentan nu am acces la vocabularul meu, care este temporar dizolvat si disipat. Mintea mea este blocată între etajele sunetelor acestei dive ale cărei producții muzicale se limitează la infinit ca graniță.

Vocea ei îmi aleargă amețitor prin vene. Meditație, proiecție astrală, înălțare spirituală, delir, extaz, un amestec din toate? Nici eu nu știu exact. Am mai rătăcit așa prin cosmos. Tot cu Aisha Devi de mână. Înghesuite în bagajele emoționale pe care le-am purtat după mine am descoperit petale de lotus, viu colorate de nuanțe de indigo care se sărută intim cu violetul, petale vibrante, ușoare, aranjate olfactiv cu meticulozitatea unui strateg ilustru.

Mazdâ a stat destul timp închisă în crisalida Of Matter And Spirit care va ajunge la maturitate pe 2 octombrie. Din ce am ascultat până în prezent, muzica ei îmi generează imagini simbolice cerebrale ajutându-mă și mai mult să cuprind această avalanșă de experiențe extrasenzoriale, care au ca sursă un minunat tezaur de simboluri sonore tainice, ascunse în fiecare notă culeasă din propria ei existentă, reușind să definească în termeni pământești dragostea și adorația mistică în forma ei sonoră, irațională, inexplicabilă, când infantilă, când mătură.

Zeița gutural-mantrică de culoarea bananelor palide și a cireșelor galbene a compus ceva ce nu poate fi doar ascultat. De fapt, mă trezesc întrebându-mă ce altceva aș mai putea face cu o melodie decât să o ascult. M-aș înveli cu ea, dar nici n-aș ști cum să traduc această prelungire de vis care șoptește un pachet de senzații exotice și o consumare de simțuri și ecouri diafane născute dintr-un tot sunetist indistructibil. Se poate iubi mai frumos de atât? Poate doar o fată.

 

Comments

comments

Andrei CosteAïsha Devi – Mazdâ

Leave a Comment