MTJ_1

Run The Jewels – Meow The Jewels

Andrei Coste

Dacă n-ați auzit de Run The Jewels și albumul lor incredibil de anul trecut (RTJ2 – cel mai bun album din 2014 după umila-mi opinie) înseamnă c-ați locuit sub pământ speriați de bombe atomice (Fallout 4 e aproape!), total deconectați de la realitate. Azi voi vorbi despre evoluția superbă a acestui album în Meow The Jewels.

Meow The Jewels este un album extraordinar care remixează piesele de pe RTJ2, păstrând aceleași linii vocale dar având instrumentalele făcute din sunete de pisicuț. M-a făcut să râd mai mult decât orice pe lumea asta. Nu credeam vreodată că o să aud un album atât de genial și de retardat în același timp. Serios. În primul rând, au redenumit toate piesele ca să fie referințe la pisici. M-am pișat pe mine de râs când am citit Close Your Eyes and Meow to Fluff (nr. titlul original al piesei e Close Your Eyes and Count to Fuck). Dar hai să vorbim despre muzică. Nu prea credeam eu vreodată că poți să faci linii de bas din mieunături de pisici sau mieunături de Snoop Dogg. Serios. Meowpurrdy e aprope 90% Snoop Dogg sampled în timp ce miaună. Restul pisicilor de pe piesă fiind celebra mâță cea dintâi a interneților, Lil Bub, și  Maceo & Delonte (pisicile lui El-P). Și treaba asta dă tonul întreg albumului. E incredibil de stupid ce se întâmplă pe partea de instrumentale și asta-l face o operă de artă. Mai ales că în afară de Meowpurrdy, care-i produsă de El-P, restul pieselor au producțiile semnate de artiști precum Just Blaze, Zola Jesus, Prince Paul, The Alchemist, Dan The Automator sau 3D de la Massive Attack.

Dacă ar fi să stam să analizăm toate treburile pe care le face Meow The Jewels bine, e destul de ușor să spui că RTJ au câștigat internetul. Pe lângă asta, exact cum ne-au obișnuit până acum, albumul poate fi downloadat pe gratis de pe site-ul lor oficial. Și vă recomand s-o faceți, pentru că, trecând peste conceptul incredibil de cretin, sună foarte, foarte bine. Aș putea spune că sună atât de bine încât organizatorii unui anumit festival nu s-ar pune să dea afară oameni din organizarea altui festival concurent cu badigarzi de la un eveniment de-al lor doar pentru a-și demonstra superioritatea și unicitatea față de ceilalți. Sau poate ar trebui să le dăm un șubler și să-i comparăm cu alții mai mari, dacă tot suntem la concursuri de măsurat puțuri. Sau poate c-ar trebui să nu-i mai băgăm în seamă, ceea ce vă recomand și vouă. Dar să revenim la album, faceți-vă un bine și dați o ascultare, pentru că e extrem de mișto. Și dacă aveți ocazia să vedeți Run The Jewels prin Europa eu zic că n-ar fi o idee prea rea să-i vedeți. Și-acum să ne rugăm cu toții pisicuței din ceruri care ne veghează.

Comments

comments

Andrei CosteRun The Jewels – Meow The Jewels

Leave a Comment