akral

Akral Necrosis/Marchosias – (inter)Section

Ionuț Hușanu

(inter)Section demonstrează că două lucruri încă sunt în viață în România: black metalul și ideea de album split. Astfel, Akral Necrosis și Marchosias vin pe piață cu un disc mai degrabă cu titlu demonstrativ, întrucât nu este un release major în discografia celor două formații, dar unul care să ateste existența și activitatea atât a trupelor, cât și a proaspătului label, Loud Rage Music, care deja marchează a patra apariție discografică. Am putea spune chiar că este o declarație de prietenie. (Poate chiar între scenele metalice din București și Cluj?) Cu toate acestea, inter(Section) nu este făcut doar de dragul de a fi. Chiar dacă din cele șase piese doar patru sunt cu adevărat premiere discografice, acestea nu par a fi drafturi uitate prin sertar, ci sunt piese care stau foarte bine în picioare.

Celelalte două track-uri sunt un efort simpatic al celor două trupe, mai exact sunt coveruri reciproce la piese deja cunoscute. De altfel, este un efort reușit, sunt niște coveruri excelente, nu doar preluări anoste, ci chiar niște adaptări foarte bine puse la punct care ar putea foarte bine face parte din setlisturile concertelor celor două formații. Comparând cu versiunile originale ale pieselor, aici se observă cel mai bine diferența de sound dintre cele două trupe. Akral Necrosis vin cu un tempo mai grăbit, un sunet mai raw și mai tăios, în timp ce Marchosias fac atmosferă punând un accent mai apăsat pe melodicitate, dar și cu un sunet un pic mai clean.

Discul este entertaining de la un cap la celălalt. Ce e drept nici nu are o durată care să plictisească. Cele 33 de minute aduc o bucată bună și suculentă de black metal românesc făcut ca la carte. Probabil că datorită faptului că este așa compact nu are lacune de inspirație, nimic nu pare de umplutură, de aceea mi-e greu să-i găsesc puncte slabe. Nefiind un ascultător foarte avizat de black metal n-aș putea să mă pronunț în privința originalității, dar cred că nici măcar nu este un lucru care să mai conteze atunci când un disc sună bine. Iar inter(Section) sună bine! În plus, și arată bine. De copertă s-a ocupat deja celebrul Costin Chioreanu, care a redat foarte bine dualitatea discului, dar sub un aspect unitar.

Comments

comments

Ionuţ HuşanuAkral Necrosis/Marchosias – (inter)Section

Leave a Comment