cover decay

Drowned in Sins – Decay

Ionuț Hușanu

În comunicatul care anunță lansarea single-ului de debut al „proaspetei” trupe bucureștene Drowned in Sins se afirmă că aceasta „își propune să aducă un suflu nou acestui gen muzical (n.r. metalcore/post-hardocre) în România.” „Da, foarte frumos, classic copywriting, acum să vedem ce știu băieții”, mi-am zis și am dat play la lyric video-ul pe care îl puteți vedea și asculta mai jos. Ce să vezi: chiar sună fain!

Piesa e „hitoasă”. Are un refren memorabil, riff-uri mișto. Mai greu de digerat însă este partea vocală. Până să mă documentez, am crezut că sunt doi vocali diferiți, unul care face growl și unul care cântă clean. Ei bine, e doar unul singur, iar din păcate, vocea clean lasă de dorit. Am ascultat de zeci de ori piesa și tot mi se pare că acest aspect trage piesa în jos. Iar faptul că refrenul e catchy, dar vocea nu livrează, mă face să nu mă bucur pe deplin de ce se aude. Din fericire, instrumental vorbind, piesa e frumos construită, iar fiecare instrument are un rol bine integrat. Lead-urile de chitară sunt melodioase, aduc aminte de piese de la As I Lay Dying, dar fără să sune a copycat.

Producția marca Marius Costache este de foarte bună calitate; de altfel, e chiar unul din highlight-urile single-ului. Un alt punct slab, dar pe care nu l-aș penaliza prea mult, e coperta, care nu pare să reflecte în nici un fel tema piesei: plăcerea de a bea alcool în exces.

Dacă Drown in Sins a reînsuflețit sau dacă a adus un suflu nou genului pe care îl abordează, nu m-aș putea pronunța. În schimb, prin acest single demonstrează că sunt pe drumul cel bun și sunt capabili să scoată muzică de ascultat cu plăcere. În orice caz, m-a făcut curios de albumul de debut, pe care îl aștept cu interes.

Comments

comments

Ionuţ HuşanuDrowned in Sins – Decay

Leave a Comment