Cover-Eternal_Summer

Days of Confusion – Eternal Summer

Ionuț Hușanu

Eternal Summer ar fi trebuit să apară pe 7 noiembrie 2015. Ar fi fost aceeași piesă bună și atunci ca și acum. Că nu era oportun să faci un concert de lansare de videoclip la o săptămână după nefasta noapte din Colectiv, nici nu încape îndoială. Șocul încă mai are ecou și acum, de aceea mi se pare însă oportună abordarea videoclipului lansat de puțin timp de Days of Confusion. Au creat un altfel de lyric video, cu oameni dragi, prieteni din alte trupe, oameni mai mult sau mai puțin cunoscuți, pe care trebuie să-i apreciem atâta timp cât sunt alături de noi.

Muzical vorbind, Eternal Summer are un riff principal foarte mișto și un refren care rămâne ușor întipărit în memorie. Piesa este destul de progresivă, cu multe secțiuni diferite, când mai liniștite și semiacustice, când explodează și devine foarte groovy. Partea ritmică excelează. Vocea alternează foarte bine între clean, scream și chiar growl pe secțiunea din mijloc. Din punct de vedere al producției, sună beton.

Albumul de debut (până acum Days of Confusion au scos doar un EP din 2012, numit Seeds) care va conține piesa de față, plus încă alte două piese lansate deja, Bloodstream (2014) și Dharkata (2015), va apărea în toamnă, iar semnele se arată bune. Trupa confirmă faptul că scena bucureșteană de metal este într-o formă foarte bună, iar din toate punctele de vedere este de departe cea mai bine dezvoltată din țară.

Comments

comments

Ionuţ HuşanuDays of Confusion – Eternal Summer

Leave a Comment