2

10. Lana Del Rey – Ultraviolence

“Lana ar fi trebuit sa fie “upgrade”-ul lui Britney Spears. Dar ea e mai mult. Ea e o “goth girl” în straie de white trash de Malibu. Cu toată sinceritatea, spun că acest album m-a surprins. Plăcut. Iar faptul că și-a bagat ciotu’ băiatul ăla urât de la Black Keys , e un plus de valoare considerabil. De ascultat cu atenție piesa ”Guns and Roses” .”

9. Todd Terje – It’s Album Time

“Ce n-aș da să ascult muzica asta în cluburile pe care le frecventez, rar ce-i drept, iar oamenii să danseze ca-n Flashdance. Goi. Genial. Aproape imposibil.”

8. TV On The Radio – Seeds

“Cât am așteptat eu albumul ăsta…Teoretic, sunt dezamăgit. Practic, îl ascult pe repeat. Sunt dezamăgit pentru că e prea multa iubire în 12 track-uri. Dar… acum, la 33 de ani, iubesc mai mult și mai sincer decât iubeam la 23 de ani. Așa că optimismul din texte și din muzică îl găsesc familiar. Pe bune. Nu mănânc căcat. ”

7. Aphex Twin – Syro

“Dacă Dumnezeu ar fi un geek junkie, ar împrumuta difuzoarele bestiale de la Satana și ar asculta necontenit “papat4”. La maxim. Evident, ar fi nostalgic după anii 90′ și ar zice că și drogurile erau mai bune atunci.”

6. Royal Blood – Royal Blood

“Anul acesta, metalul nu a ajuns la suprafață. Doar niște chestii obscure sau cel mult albume proaste ale unor trupe consacrate. Am căutat mult și am găsit numai rahaturi. Băieții nu mai au coaie. Astept 2015. În fine, Royal Blood nu e metal, dar e pe aproape.
Sunt, în schimb, un produs bun: cojones+balance+beards =money. Ar vrea ei să fie QOTSA, dar alcoolul e mai bun la Josh Homme acasă.”

5. The Body – I Shall Die Here (with The Haxan Cloak)

“Când te gândești cum s-au alăturat niște oameni deprimați din Rhode Island (US) cu unul alienat din Wakefield (UK), îți dai seama cât de artistică poate fi moartea. Da, asta e tema acestui album. Pare a fi soundtrack-ul unui film horror, dar defapt e soundtrack-ul lumii moderne. Lumea în care trăiești tu. Evident, în viziunea lor. Și da, murim toti. Inevitabil.”

4. Brody Dalle – Diploid Love

“Ziceam de Josh Homme mai devreme. Cât de bun tre’ să fii să ajungi să crești o redneck trashy ca Brody până la acest statut? Și să-i și faci un copil. Oricum, albumul are mai multe coaie decât toate albumele Iris la un loc. Nu e de glumit cu femeia asta. Ai văzut clipul la “Don’t Mess With Me” ?”

3. Ben Frost – A U R O R A

“Nevroze, depresii, spațiu, dumnezei și coolism. Unele piese mă duc cu gândul la Fuck Buttons, altele la Lantlos. Totally random. Și, cu toate astea, omulețul ăsta, pe care am avut ocazia să-l văd și live în Bucuresti la Control, emană o energie “intelectualistă” chiar și fără să scuipe cu cuvinte.”

2. Interpol – El Pintor

“Te așteptai să vină cu ceva conceptual mai nou? Ei bine, nu. Și-au dat seama că tot primul album e cel mai bun. Și atunci s-au întors de unde au plecat. Doar că…depresiile sunt mai acute, mai gândite. Și au pompat mai mulți bani în producție. Păi ce, numai The National își permit?”

1. Gazelle Twin – Unflesh

“Modul în care vede femeia asta lumea îmi place atât de tare încat am un boner la fiecare reascultare. Și e un boner complex. Că fata e și artistă și e și inteligentă. La fel ca și muzica ei. Oricum, muza ei e atât de sick, încât mă aștept ca următorul album să conțină sunetele unei crime în stilul lui Dahmer. Știu, s-a mai facut în 92′. O zic doar ca și o comparație. Sic!”

 

Cătălin MesaruTop 2014 – Eugen Kelemen

Comments

  1. Pingback: Best Music of 2014: Partea a II-a | Stereo Beasts

Leave a Comment